Sbs 2009 Sınavından Kaç Puan Aldınız Konulu Anketimiz Sonuçlanmıştır.
Sonuçlar Şöyledir;
300-350: % 33
350-400: % 33
400-450: % 25
450-500: % 9
Site İçinde Arama Yapmak İçin Burayı Kulanın
29 Temmuz 2009 Çarşamba
anket sonuclandi (sbs den kac puan aldiniz)
Etiketler: sbs, sbs anket, sbs anket sonuçları
Ortaöğretim kurumlarına kayıtlar başlıyor
2007-2008 öğretim yılında, büyükşehir statüsündeki 16 ilde, sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına kayıtlar yarın başlıyor.
Yeni öğrenci kayıtları için başvurular, elektronik ortamda yapılacak.
Alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim okulları için başlatılan ''kayıtların elektronik ortamdan yapılması'' uygulamasını şimdi de sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumları için uygulayacak. 2007-2008 öğretim yılında büyükşehir statüsündeki 16 ilde sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları için başvurular, e-kayıt projesi çerçevesinde elektronik ortamda gerçekleştirilecek.
Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı genel liseler, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ve Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı meslek liseleri, çok programlı liseler, mesleki ve teknik eğitim merkezleri yer alıyor.
Bu uygulamada, öğrencilerin, velilerinin ikamet adreslerine en yakın ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesi esas alınıyor. Bakanlık bu uygulamayla, ortaöğretim kurumlarının eğitim ve öğretim kalitesinin yükseltilmesi, okul kayıt belgesinin ve öğrenci kontenjan tespitlerinin daha sağlıklı yapılması, veli ve öğrencilerin kendi semtlerindeki okulları benimsemesi, ulaşımda zaman tasarrufunun sağlanması ve öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere daha fazla zaman ayrılmasını amaçlıyor.
-''16 İLLE SINIRLI TUTULACAK''-
İlçe milli eğitim müdürlükleri ile okul müdürlükleri, veli ve öğrenciler, elektronik ortamda yapılacak kayıt başvurularının sonuçlarını, MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hazırlanacak ''e-kayıt modülü'' üzerinden öğrenebilecekler.
Buna göre kayıt işlemleri ile ilgili olarak uygulama, büyükşehir statüsündeki 16 ilin metropol ilçeleri ile sınırlı tutulacak. 16 il arasında Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun yer alıyor.
Öte yandan kayıtla ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere ''Öğrenci Yerleştirme Komisyonları'' kurulacak. Komisyonlar, okulların kayıt bölgeleri ile öğrenci kontenjanlarını ilgili okul müdürlükleri ile koordineli olarak belirleyerek ortaöğretim kurumu müdürlüklerine bildirecek.
16 il dışındaki illerdeki ortaöğretim kurumları için kayıt zamanı ise ilin bağlı olduğu il milli eğitim müdürlüklerinin belirleyeceği takvimle açıklanacak.
-ADAY KAYDI SIRASINDA İSTENECEK BELGELER-
Aday kayıtları genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 01-31 Ağustos 2007 tarihleri arasında yapılacak.
Aday kaydı yapılırken, okul müdürlükleri kendilerine başvuran öğrencilerin ikamet durumlarını, T.C numarası ile Türkiye İstatistik Kurumu'nun ''http://tuik.gov.tr'' sitesinden ulaşılacak bilgileri esas alarak tespit edecekler. Okullarda aday kaydı için velilerden, öğrencinin ilköğretim diploması fotokopisi ile nüfus cüzdanı istenecek.
Genel liselere aday kayıt işlemleri genel lise müdürlüklerine, meslek lisesi aday kayıt işlemleri meslek lisesi müdürlüklerince yapılacak.
Genel liselere aday kayıtlarında bölge ve ikametgah adresi esas alınacak. Genel liseye kayıt olacak adayın ikameti, Öğrenci yerleştirme Komisyonlarınca belirlenmiş olan okulun bölgesi sınırları içerisinde ise kaydı yapılacak.
Meslek liseleri kayıtlarında bölge sınırlaması olmaksızın 10 okul tercihi alınacak.
Adaylar, hem genel liseye hem meslek lisesine kayıt yaptıramayacaklar.
-''BAŞVURULAR FAZLA OLURSA...''-
Aday başvurularının ayrılan kontenjandan fazla olması durumunda, meslek liselerine yerleştirme işlemleri, ilköğretim diploma notu, eşitlik halinde tercih önceliği, yine de eşitlik halinde yaşı küçük olana öncelik verilmek suretiyle yapılacak.
Genel liselerde ise, ilköğretim diploma notu ve yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilmek suretiyle aday kaydı yapılacak. Diğer öğrencilerin ise Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca, öğrencinin ikametine en yakın okullara dengeli bir biçimde dağıtımı yapılarak yerleştirilmeleri sağlanacak. Bu hususların uygulanmasından sonra da herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrenciler, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına yönlendirilerek gerektiğinde bu okullarda ikili eğitim planlanacak.
-''KESİN KAYITLAR 6-14 EYLÜL ARASINDA''-
İl/ilçe Öğrenci Yerleştirme Komisyonları, internet sayfalarında okul müdürlükleri ve velilerin bilgi almak üzere ulaşabilecekleri kişileri ve irtibat telefonlarını ilan edecekler.
Aday kayıtları tamamlandıktan sonra okullar ve Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca gerekli kontroller yapılarak, kayıt listeleri onaylanacak ve en geç 5 Eylül 2007 tarihinde ''http://www.meb.gov.tr'' adresinden ilan edilecek.
İlan edilen listelere göre kesin kayıt işlemleri ise ilgili okul müdürlüklerince 6-14 Eylül 2007 tarihleri arasında yapılacak.
Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı esasları ile yatılı ilköğretim bölge okulu mezunlarından söz konusu ortaöğretim kurumlarını yatılı olarak kazanan öğrencilerin kayıtlarında e-kayıt başvurusu şartı aranmayacak
Kardeşlerin aynı okulda birleştirilmesi ve çalışan anne-babanın iş yerinin bulunduğu alanın dahil olduğu okula öğrencisini kayıt yaptırma talepleri, kontenjanın dolması halinde Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca değerlendirilecek.
Read More......Lise kayıtları 16 ilde internetten yapılacak
2007-2008 öğretim yılında büyükşehir statüsündeki 16 ilde genel ve meslek liselerinin 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları, e-kayıt projesi çerçevesinde elektronik ortamda yapılacak.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okul müdürlerine e-kayıt projesinin uygulanmasında, 'velilerden kayıt sırasında hiçbir surette zorla bağış ve gereksiz belge istenilmemesi' talimatı verdi. Öğrenciler hem genel hem de meslek lisesine kayıt yaptıramayacak. Aday başvurularının ayrılan kontenjandan fazla olması durumunda ilköğretim diploma notu yüksek olan, eşitlik halinde ise yaşı küçük olanlar tercih edilecek. Genel liselere aday kayıtlarında bölge ve ikametgah adresi esas alınacak. Genel liseye kayıt olacak adayın ikameti, öğrenci yerleştirme komisyonlarında belirlenmiş olan okulun bölgesi sınırları içinde ise kaydı yapılacak. Meslek liselerine kayıtlarda ise bölge sınırlaması olmaksızın 10 okul tercihi yapılacak. Yeni uygulama büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun'un metropol ilçeleri ile sınırlı tutulacak. Kayıt listeleri komisyonlarca onaylanacak ve en geç 5 Eylül'de www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.
Etiketler: lise, lise kayitlari, liseler, liselere kayitlar, milli egitim
27 Temmuz 2009 Pazartesi
SBS Sizce Ne Kadar Gerekli?
Merhaba sevgili ziyaretçiler;
26 Temmuzda Sbs tercihler açıklandı ve bir çok öğrenci kardeşimiz umduklarını bulamadılar ve istedikleri okulu kazanamadılar. Bunun başlıca nedeni ortalama puanıdır. Şimdi başka bi açıdan bakalım.
8.nci sınıf bir öğrencinin okul diploma ortalama notu 4.80 bu not ile bir çok anadolu lisesine gidebilir. Fakat seviye belirleme sınavında olası "heyecan , panik , kaydırma, rahatsızlık" gibi sorunlarla karşılaşmış olup 300 ile 350 arasında yada daha düşük not almıştır. Buda genel ortalamasına yansıdığı için ortalama notu düşük olacaktır.
Sizce bu sınav öğrenciler üzerinde baskı olusturdu mu ? Yada Sbs ne kadar doğrudur ?
Yorumlarınızı bekliyoruz.
Etiketler: sbs, sbs sizce ne kadar doğru
26 Temmuz 2009 Pazar
Sbs Tercih Sonuçları Açıklandı
Sbs tercih sonuçlarınız için buraya tıklayınız,
İnşallah hepiniz istediğiniz liselere yerleşirsiniz
Etiketler: sbs, sbs açıklandı, sbs tercih sonuçları
24 Temmuz 2009 Cuma
Sbs Tercih Robotu
SBS tercihlerinizi yapmak isteyenler için yararlı bir tercih robotu. Anafen'in SBS tercih robotuna ulaşmak için Tıklayın!
Not:Bu tercih robotunda yeni açılan okullar dikkate alınmamıştır.Sonunda,mutlaka meb’in okul kontenjan listesine bakarak tercihlerinizi sonuçlandırınız. Read More......Etiketler: sbs, sbs tercih robotu, sbs tercihleri
20 Temmuz 2009 Pazartesi
MEB,OGES tercih başvuruları ile ilgili açıklama yaptı
Milli Eğitim Müdürlüğüne,
OGES Tercih Başvuruları 13-23 Temmuz 2009 tarihleri arasında tamamlanacaktır. 195 puan üzerinde alan adayların tercih hakkı bulunmaktadır. Veliler bireysel olarak internet üzerinden başvurularını yapmakta ve okul müdürlükleri tarafından yapılan başvurular onaylanmaktadır. Bu aşamada dikkat edilmesi gerekenler;
1- Tercih hakkı olduğu halde tercih yapmamış olan öğrenciler okul müdürlükleri tarafından e-Okul Sınav İşlemleri modülündeki “OGES Tercih Yapmayan Öğrenci Listesi” raporundan kontrol edilerek gerekirse velilerle iletişime geçilerek başvuru yapacakların işlemleri velilerle birlikte tamamlanacaktır.
2-Tercih sadece 13-23 Temmuz 2009 tarihleri arasında yapılacaktır. II. Yerleştirme ve Tercihinde Yükselme taleplerinin alınması sırasında ayrıca tercih alınmayacak ve yapılan 12 tercihte değişiklik yapılamayacaktır.
3-Onaylanan Tercih Başvuruları okul müdürlüğü tarafından velinin değişiklik talep etmesi durumunda yeniden açılarak tercih başvurusunda değişiklik yapılabilir. Bu durumda başvuru değişiklikten sonra okul müdürlüğünce yeniden onaylanarak, 2009 OGES Tercih Başvuru Bilgileri Formu yeniden alınacaktır.
4- Tercih yapılırken sadece http://oges.meb.gov.tr/kontenjan.htm adresindeki tablolardan yararlanılarak burada yer alan kodlar kullanılmalıdır. Geçmiş yıllarda kullanılan kodlar değişebilmektedir.
Bilginizi rica ederim.
Dr. İbrahim ÜZKURT
Şube Müdürü
Etiketler: ibrahim uzkurt, meb, oges, sbs, sbs duyuru
16 Temmuz 2009 Perşembe
SBS Tercih Süreleri Uzatıldı: Son Gün 22 Temmuz
Bildiğiniz gibi sbs tercih işlemleri bugün yani, 17 temmuz tarihinde sona eriyordu. Ancak bir çok 8. sınıf öğrencisi sbs tercih işlemlerini yetiştiremedi. Milli Eğitim Bakanlığı bu durumu göz önünde bulundurarak tercih süresini 23 temmuz tarihine kadar uzattı.
Tercihlerimi yetiştiremedim diye üzülmeyin 23 temmuz tarihine kadar sbs tercihlerinizi yapabilirsiniz.
Etiketler: sbs, sbs sonuçları, sbs tercihleri
SBS Tercih Süreleri Uzatıldı: Son Gün 22 Temmuz
Bildiğiniz gibi sbs tercih işlemleri bugün yani, 17 temmuz tarihinde sona eriyordu. Ancak bir çok 8. sınıf öğrencisi sbs tercih işlemlerini yetiştiremedi. Milli Eğitim Bakanlığı bu durumu göz önünde bulundurarak tercih süresini 23 temmuz tarihine kadar uzattı.
Tercihlerimi yetiştiremedim diye üzülmeyin 23 temmuz tarihine kadar sbs tercihlerinizi yapabilirsiniz.
Etiketler: sbs, sbs sonuçları, sbs tercihleri
15 Temmuz 2009 Çarşamba
SBS’de taban puan 196’ya çıktı tercih hakkı 12’ye düştü
İlköğretim son sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı, sıra tercihlerde. 1 milyon 30 bini aşkın aday için iyi bir Anadolu, fen veya Anadolu meslek lisesine yerleşmenin yolu doğru tercih yapmaktan geçiyor. Ortaöğretim Yerleştirme Puanı 196 ve üzeri olan öğrenciler tercih yapabilecek. Geçen yıl ise taban puanı 160 olanlar tercih yapabiliyordu.
Tercihler, internete sahip öğrenci velileri tarafından 13-17 Temmuz tarihleri arasında http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya http://e-Okul.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre bireysel olarak yapılacak. Interneti olmayanlar ise okul müdürlüklerine giderek tercih işlemlerini yapacak ve imzalayacak.
Tercihler okul müdürülüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak. Tercihlerle ilgili her türlü düzeltme, elektronik onaylamadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak.
Tercih listelerinin elektronik ortamda hatasız, eksiksiz, tercih ve yerleştirme e-kılavuzuna uygun olarak doldurulması gerekiyor. Tercih listesinden öğrenci velisi, onaylamadan ise okul müdürlüğü ve veli birlikte sorumlu olacak.
Öğrenciler bir defa olmak kaydıyla 12 tercihte bulunacak. İkinci yerleştirme ve daha sonraki yerleştirme işlemlerinde de aynı tercihler geçerli olacak. Daha sonra hiçbir şekilde bu tercihlerde değişiklik yapılmayacak.
Elektronik ortamda onaylanan tercih başvuru bilgileri formunun çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak. Bu belgenin aslı okulda saklanacak, bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek.
Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler yine internetten MEB’in sitesinden öğrenilecek. Tercihte dikkat
Tercihlerinizde 2008-OKS’de okulların son aldığı öğrencilerin başarı sırasını ölçü olarak alabilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki, OKS farklı SBS farklı bir sınavdı ve OGES yerleştirme puanınız 7 ve 8’nci sınıfın birleşiminden oluşuyor. Tercihlerinizde üst sıralar için kendi başarı sıranızın en az 2.000 kişi üstünden başlayın ve inebileceğiniz kadar alt sıralara inin. Alt dilimlerde ise kendi başarı sıranızın 5.000 kişi üstünden başlayıp inebileceğiniz en alt tercihe kadar yazmalısınız.
Unutmamalısınız ki, 2008- OKS’de 20 tercih yapma hakkı varken 2009-SBS’de tercih sayısı 12 oldu. Buna dikkat edin.
Şartlarınızın tercih edeceğiniz okulların başvuru şartlarına (ağırlıklı not ortalaması, yaş sınırı vb.) uyup uymadığı kılavuzdan kontrol edin.
2009 SBS-OGES’te öğrencilerin tercih yapabilmeleri için 196,000 puan barajını aşmış olmaları gerekiyor. Puanı 196,000’ın altında olan adayların tercih hakkı yok.
Tercihlerde puanlar yıldan yıla farklılıklar gösterebiliyor. Adaylar kendi başarı sıralamaları ile okulların 2008-OKS’de son aldıkları öğrencinin sırasını karşılaştırarak tercih yapmalı. Bu işlem adayın daha isabetli tercih yapmasını sağlar.
Yerleştirmede öncelik tercih sırasına göre değil, puana göre belirlenir. Adaylar yerleştirmede en yüksek puan alandan başlayarak yerleştirilir. Bu nedenle tercih sıralaması yaparken başka adayların tercihlerine değil kendi tercih listelerinin tutarlılığına bakmaları gerekiyor. Okulların puanlarının büyükten küçüğe doğru sıralamaları gerekir.
Üniversite için Anadolu öğretmen, iş için sağlık meslek
Fen Lİseleri: Öğrencileri, matematik ve fen bilimleri alanında yüksek öğrenime hazırlamak amacı ile kuruldu. Birinci yabancı dili İngilizce olan fen liselerinde öğrenim süresi dört yıl.
Sosyal Bİlİmler Lİselerİ: İlgi ve yetenekleri edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlıyor. Öğrenim süresi hazırlık dışında dört yıl.
Anadolu Lİselerİ: Öğrencileri ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlıyor. Anadolu liselerinde öğrenim süresi dört yıl. Ancak, öğretim süresi hazırlık sınıfı bulunan liseler de var.
Anadolu Teknİk Lİselerİ: Fen bilimleri ağırlıklı programlar uygulanıyor. Bu okullardan mezun olanlar alanları ile ilgili işyerlerinde çalışabilecekleri gibi, bağımsız “İşyeri Açma Belgesi” verildiğinden, bağımsız işyeri de açabiliyorlar.
Anadolu Meslek Lİselerİ: Bu okullardan bazıları uygulanan programlarla birlikte adlandırılıyor. (Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi, Anadolu Süs Bitkileri Meslek Lisesi, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Anadolu İletişim Meslek Lisesi, Anadolu Ticaret Meslek Lisesi vb.).
Anadolu Öğretmen Lİselerİ: Öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına öğrenci hazırlamak, öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandırmak amacıyla kuruldu. Anadolu öğretmen liselerinin öğretim süresi dört yıl. Birinci yabancı dil İngilizce.
Anadolu İmam Hatİp Lİselerİ: İmamlık, Hatiplik ve Kuran Kursu öğreticiliği konularında görevli elemanları yetiştirmek üzere Millî Eğitim Bakanlığı’nca açılan ortaöğretim sistemi içinde yer alan, hem mesleğe hem de yüksek öğretime hazırlayan ortaöğretim kurumlarıdır.
Anadolu Sağlık ve Sağlık Meslek Lİselerİ: Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarına ara eleman yetiştirmek üzere açılan okullar. “Anadolu” programlarında İngilizce dersi ağırlıklı olarak veriliyor. Hemşirelik programı ile ortaöğretim seviyesinde dört yıl eğitim veriyor.
Adalet Meslek Lİselerİ: Bu okul mezunları öncelikle Adalet Bakanlığının Zabıt Kâtipliği ile İnfaz ve Koruma Memurluğu ihtiyacını karşılamak üzere nitelikli meslek elemanı olarak yetiştiriliyor.
Anadolu Tarım ve Tarım Lİselerİ: Ülke ekonomisine, tarımsal üretim yönünden katkıda bulunacak, hayvan sağlığı, bitki sağlığı, peyzaj ve çevre düzenleme, su ürünleri, gıda analiz ve kontrol ile ileri tarım tekniklerini başarı ile uygulayabilecek elemanlar yetiştiren okullar.
Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lİsesİ: Öğrencilere ilgi ve yetenekleri doğrultusunda tapu, kadastro ve harita programları ile yabancı dil bilen, ara kademede meslekî ve teknik elemanlar yetiştiren programlar uygulanıyor.
Lise eğitiminden ne bekliyorsunuz
Dr. Sinem Vatanartıran (Bahçeşehir Koleji)
Geçen sene başlayan SBS, aslında her seviyenin sonunda yapılan, o seviyenin müfredatından oluşan final sınavları gibi. Bu açıdan bakıldığında, aslında SBS, sadece öğrencinin değil, her öğretmenin, okulun, ilin ve genelde de Türkiye’nin akademik karnesini gösterir. Sonuçlar liseye yerleştirme amacıyla da kullanılacağı için, öğrencileri sıralama düşüncesi devam ediyor ve okullar ve ülke olarak başarımızı sorgulamak yerine, bireysel öğrenci başarılarına odaklanmaya devam ediyoruz.
Bu sene SBS sonuçlarına göre öğrenci alan bir liseye devam etmek isteyen öğrenciler için, geçen sene girdikleri 7’nci ve bu sene girdikleri 8’nci sınıf SBS sonuçlarına göre bir puan belirlenecek.
Öğrencilerimize şunu soruyoruz: Hiçbir puan kısıtlaması olmasaydı, hangi lisede/liselerde okumak isterdiniz? Bu listeyi hazırladıktan sonra, “Bir liseden beklentin nedir?” sorusuna sıra geliyor. Çünkü herkesin liseden beklentisi farklı. Aynı lise hakkında farklı kişilerin farklı görüşleri de bulunuyor. Bu farklı görüşler, beklentilerle oluşur. Lise eğitiminden ne beklediğimiz ve bu beklentileri hangi okullarda bulabileceğimiz tercih yaparken çok önemli.
Kaynak:Hürriyet
Etiketler: 2009 sbs, sbs taban, sbs taban puanı
14 Temmuz 2009 Salı
liselerde tercihler başladı - son gün 17 temmuz 2009
Yorucu Seviye Belirleme Sınavı (SBS) maratonunun ardından sıra, okul seçimine geldi.
Sınava giren yaklaşık 1 milyon 100 bin ilköğretim 8. sınıf öğrencisi, 17 Temmuz’a kadar tercihlerini yapacak. SBS sonuçları ve ortaöğretim yerleştirme puanlarına (OYP) göre okumak istedikleri fen, Anadolu, sosyal bilimler ve bazı meslek liselerini belirleyecekler. Bu yıl tercih sayısı 20′den 12′ye düşerken, öğrenciler tek puan türüyle okullara yerleştirilecek. Dün başlayan tercih süresinin 5 günle sınırlı tutulması, halen tatilde olan öğrenci ve velileri düşündürüyor.
Anafen Rehberlik Uzmanı Recep Uysal, tercih sayısının 12′ye düştüğüne dikkat çekerek, “Tercih puanları önceki yıllara göre arttı. Bu öğrenciyi yanıltmasın. Tercih için genel başarı sırası ya da yüzdelik dilim baz alınmalı. Veliler çok dikkatli olmalı, gerektiğinde uzmana başvurmalı.” önerisinde bulunuyor. Tercihler, veli tarafından ‘http://www.meb.gov.tr’, ‘http://oges.meb.gov.tr’ veya ‘http://e-okul.meb.gov.tr’ adreslerinde yayımlanan listelerdeki okulların kodlarına göre bireysel yapılacak. Okul müdürlüğünce elektronik olarak onaylanacak tercihlerle ilgili her türlü düzeltmenin, elektronik onaylama işleminden önce yapılması gerekiyor.
Öğrenciler bir defa olmak kaydıyla 12 okul seçebilecek. 2. yerleştirme ve daha sonraki yerleştirme işlemlerinde de aynı tercihler geçerli olacak. Sınavla öğrenci alan okul türlerine yalnızca OYP’si 196 ve üzeri olan adaylar yerleştirilecek. OYP’ye göre tercih yapacak her öğrenci, okul aile birliğine makbuz karşılığı 5 TL yatıracak. Ayrıca 2. yerleştirme ve/veya tercihinde yükselme işlemi talebinde bulunduğunda her işlem için 5 lira daha ödeyecek.
Read More......Etiketler: anafen rehberlik uzmanı, lise tercihleri, liseler, mebgovtr
11 Temmuz 2009 Cumartesi
2009 sbs nin en başarılı 10 ili
Hatırlayacağınız gibi Milli Eğitim Bakanlığı dün 8. sınıf sbs sonuçlarını açıklamıştı. sbs sonuçları açıklandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı en başarılı illerin listesini çıkardı.
2009 sbs de en başarılı ilimiz Burdur, en başarısız ilimiz ise Şanlıurfa olarak dikkat çekiyor.
İşte en başarılı 10 ilimiz:
Etiketler: burdur, canakkale, edirne, eskisehir, isparta, karabuk, kirklareli, kirsehir, nevsehir, sbs, sbs sonuçları, sbsde en başarılı il, tunceli
Sbs Kılavuzu
Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzunu bilgisayarınıza indirmek için Tıklayınız.
Read More......Etiketler: geçiş sistemi, sbs kılavuzu, yerleştirme kılavuzu
10 Temmuz 2009 Cuma
İşte SBS Sonuçları
Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla yapılan ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının da katılarak hesaplandığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanları (OYP) açıklandı.
SONUÇLARA BAKMAK İÇİN TIKLAYIN
Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, OYP sıralamasına göre, birinciliği İstanbul Üsküdar Özel Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulundan Cansu Güngör, Ankara Özel Yenimahalle Pınar İlköğretim Okulundan Yahya Ertuğrul Geçkil, Malatya Yeşilyurt Özel Rahime Batu İlköğretim Okulundan Melih Altay 500'er puan ile birinciliği paylaştı.
İkinci, 499.253 puan ile Isparta Özel Altınbaşak Bedri Ayhan İlköğretim Okulundan Burak Şahinoğlu olurken, üçüncülüğü Adana Özel Çukurova Bilfen İlköğretim Okulundan Hatice Nur Eken, Gaziantep Şehitkamil Özel Gaziantep Koleji Vakfı İlköğretim Okulundan Merve Özzorlu, Bursa Mudanya Özel Emine Örnek İlköğretim Okulundan Cansu Yavaşcaoğlu, İstanbul Kadıköy Özel Atacan İlköğretim Okulundan Nur Sena Çağatay 498.500 puanla paylaştı.
Tercihlerin yetenek, puan, kontenjan sayısı ve mesafeler dikkate alınarak yapılması öneriliyor. Tercihlere göre yapılacak olan yerleştirme sonuçları 24 Temmuz'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresinden yayınlanacak.
I. yerleştirme sonrası II. yerleştirme işlemi 15 Ağustos'ta tercihinde yükselme işlemi 1 Eylül'de yapılacak. Böylelikle 3 ayrı yerleştirme işlemi sonrasında kontenjanların tamamının doldurulması hedefleniyor.
Bu yıl 6. sınıflarda 1 milyon 6 bin 52 öğrenci, 7. sınıflarda 1 milyon 29 bin 109, 8. sınıflarda 1 milyon 11 bin 211 öğrenci sınava katıldı. Geçen yıl 7. sınıf SBS'de bütün soruları 61 öğrenci doğru yaparak tam puan almış iken, bu yıl 8. sınıfa devam eden aynı öğrencilerden 67'si bütün soruları doğru yaptı. Ancak 5 öğrenci hem geçen yıl, hem de bu yıl bütün soruları doğru cevaplandırdı. Yılsonu başarı puanları da değerlendirmeye katılarak oluşturulan sınıf puanlarına dayalı olarak ortaya çıkan Ortaöğretime Yerleştirme Puanı sonucuna göre 978 bin 61 öğrenci 196 puan barajını geçerek tercih yapma hakkını elde etti.
AJANSLAR
Etiketler: Cansu Güngör, Melih Altay, sbs birincileri, sbs sonuçları, Yahya Ertuğrul Geçkil
2009 Sbs Taban Puanları ve Sorular
8. sınıf sbs sonuçları bugün yani 10 temmuz tarihinde açıklanıyor. Sonuçların açıklanmasının ardından siz 8. sınıf öğrencileri 13-17 temmuz tarihleri arasında 12 okul tercih edeceksiniz. Aldığınız puana göre fen lisesi, anadolu lisesi, sosyal bilimler lisesi ve meslek liselerine kayıt yaptırabileceksiniz.
Ancak kafanızda bir takım soru işaretleri olabilir. Örneğin yorum yapan arkadaşlardan biliyorum, "400 puanım var anadolu lisesi gelir mi, 450 puanım var fen lisesi gelir mi" gibi soru işaretleri kafanızı en çok karıştıran konuların başında geliyor.
Bu yüzden sitemizde 2008 oks taban puanlarını vermeyi uygun gördük. 2008 oks taban puanlarına bakarak 2009 sbs taban puanlarını yordayabilirsiniz.
1. yerleştirme sonuçlarına göre liselerin taban puanları
Anadolu liselerinin taban puanları
Anadolu öğretmen liselerinin taban puanları
Fen ve Sosyal Bilimler liselerinin taban puanları
Özel okullar taban puanları
Sağlık ve meslek liselerinin taban puanları
2. yerleştirme sonuçlarına göre liselerin taban puanları :
Anadolu liselerinin taban puanları,
Anadolu öğretmen liselerinin taban puanları,
Fen ve Sosyal Bilimler liselerinin taban puanları,
Sağlık meslek liselerinin taban puanları,
Erkek teknik liselerinin taban puanları,
Kız teknik liselerinin taban puanları,
İmam hatip liselerinin taban puanları,
Son olarak turizm ve ticaret liselerinin taban puanlarını veriyoruz.
Dosyaları blgisayarınıza indirdikten sonra açamıyorsanız. Adobe Acrobat Reader programını kurun. Adobe Acrobat Reader Programını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Etiketler: sbs bilgi alma, sbs hakkında, sbs sonuçları, sbs sorular
8. sınıf sbs sonuçları açıklandı
2009 Yılı Seviye Belirleme Sınavı'nun büyük bir heyecan ve merakla beklediğiniz 8. sınıf sbs sonuçları şu an itibariyle açıklanmış bulunmaktadır.
sbs sonuçlarınızı görmek için tıklayınız
Etiketler: 8nci sınıf sonuçları, sbs sonuçları
8 Temmuz 2009 Çarşamba
8.Sınıf SBS Soruları ve Cevapları(2009)
2009 Yılı Seviye Belirleme Sınavı 6.ncı Sınıflar İçin Sorular ve Cevaplar;
Etiketler: 8nci sınıf soruları, sbs 8nci sinif, sbs cevapları, sbs sonuçları, sbs soruları
7.Sınıf SBS Soruları ve Cevapları(2009)
2009 Yılı Seviye Belirleme Sınavı 7.ncı Sınıflar İçin Sorular ve Cevaplar
7.Sınıf SBS Soruları ve Cevapları(B)
7.Sınıf SBS Soruları ve Cevapları(A)
Read More......Etiketler: 7nci sınıf soruları, sbs 7nci sinif, sbs cevapları, sbs sonuçları, sbs soruları
6.Sınıf SBS Soruları ve Cevapları(2009)
2009 Yılı Seviye Belirleme Sınavı 6.ncı Sınıflar İçin ;
6.Sınıf SBS Soruları ve Cevapları(A)
6.Sınıf SBS Soruları ve Cevapları(B)
Etiketler: 6nci sınıf soruları, sbs 6nci sinif, sbs cevapları, sbs sonuçları, sbs soruları
SBS’de örnek karar
Ankara 15. İdare Mahkemesi, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve benzeri sınavlarda yapılan kitapçık hataları ile ilgili önemli bir karara imza attı.
Ankara 15. İdare Mahkemesi, heyecan, dalgınlık gibi nedenlerle soru kitapçık türünü yanlış işaretleyen ve bu nedenle sınavda başarısız olan öğrencilerin, durumdan tek başına sorumlu olmadıklarını belirtti. İdare Mahkemesi, ‘Öğrencinin A yerine B kitapçığını işaretlemesinden salon görevlilerinin sorumlu olduğunu’ kaydetti. Manisa’da ilköğretim 8’inci sınıf öğrencisi S.D’nin 8 Haziran 2008’de girdiği OKS’de yanlış kitapçığı işaretlemesi sonucu yaptığı itiraz, İdare Mahkemesi tarafından kabul edildi. S.D’nin itirazı benzer durumları emsal teşkil edecek.
Kaynak:Star
Sbs ve Öss de Sonuç Haftası
Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla gerçekleştirilen ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının da katılarak hesaplandığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanları (OYP) 13 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak. TERCİH İÇİN 196 PUAN Puanı yeterli adaylar 13-17 Temmuz arasında tercih yapacak. Sınavla öğrenci alan okullara yerleşebilmek için sadece OYP'si 196 puan ve üzerinde olan öğrenciler tercihte bulunabilecek. Bu arada Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 14 Haziran'da 1 milyon 349 bin 782 adayın katıldığı ÖSS'nin sonuçlarının gelecek hafta içinde açıklanacağını bildirdi. 722 BİN ADAY AÇIKTA ÖSS'ye başvuran aday sayısı ve kontenjanlar göz önüne alındığında, adayların yaklaşık 628 bini devlet ve vakıf üniversitelerinin ön lisans ve lisans programlarına yerleşmeye hak kazanırken, 722 bin civarında aday açıkta kalacak.
1 Temmuz 2009 Çarşamba
Sbs Sonuçları Açıklanıyor
Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla gerçekleştirilen ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının da katılarak hesaplandığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanları (OYP) 13 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak.
2009-2010 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alacak liselere toplam 277 bin 203 öğrenci yerleştirilecek. Sınavla öğrenci alan okulların gelecek eğitim-öğretim yılı öğrenci kontenjanları şöyle:
''Resmi fen liseleri toplam 7 bin 272; resmi sosyal bilimler liseleri toplam 1056; resmi Anadolu liseleri toplam 122 bin 80; Anadolu teknik liseleri, Anadolu meslek liseleri, Anadolu tarım meslek liseleri, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi toplam 35 bin 256; Anadolu kız teknik liseleri, Anadolu meslek liseleri, Anadolu kız meslek liseleri toplam 20 bin 163; Anadolu iletişim meslek liseleri, Anadolu ticaret meslek liseleri, Anadolu otelcilik ve turizm meslek liseleri, adalet meslek liseleri toplam 26 bin 454; Anadolu öğretmen liseleri toplam 19 bin 110; Anadolu imam hatip liseleri toplam 19 bin 170; Anadolu sağlık ve sağlık meslek liseleri toplam 16 bin 32; özel fen liseleri, Anadolu lisesi programı uygulayan özel okullar, özel meslek liseleri, özel fen ve teknoloji lisesi toplam 10 bin 610.''
Sınavla öğrenci alan okullara geçen yıl 241 bin 787 kontenjan ayrılmıştı. Anadolu liselerinin kontenjanları geçen yıl 110 bin 170, resmi fen ve sosyal bilimler liselerinin kontenjanları 7 bin 392, anadolu teknik ve anadolu meslek liselerinin kontenjanları 31 bin 916, Anadolu kız meslek ve teknik liselerinin kontenjanları 14 bin 773, Anadolu imam hatip liselerinin kontenjanları 18 bin, Anadolu öğretmen liselerinin kontenjanları 17 bin 700, özel okulların kontenjanları da 6 bin 848 olarak belirlenmişti.
OYP'lerin 13 Temmuzda açıklanmasının ardından, puanı yeterli adaylar 13-17 Temmuz arasında tercih yapacak. Sınavla öğrenci alan okullara yerleşebilmek için sadece OYP'si 196 puan ve üzerinde olan öğrenciler tercihte bulunabilecek.
Tercih ve talep işlemleri öğrencinin mezun olduğu ya da sınav başvurusunu yaptığı okul müdürlüklerince gerçekleştirilecek.
Adaylar, kontenjanlar ve tercih işlemlerine ilişkin bilgilerin yer aldığı kılavuza Bakanlığın www.meb.gov.tr internet sitesinden ulaşabilecek.
Bu arada, OYP sonuçlarının açıklanma tarihinin 13 Temmuz olarak belirlenmesine karşın işlemlerin tamamlanması halinde sonuçların daha erken de duyurulabileceği öğrenildi.
aktifhaber
Etiketler: 2009 sbs sonuçları, 2009 sınav sonuçları, sbs 2009, sbs sınav, sbs sonuçları
18 Haziran 2009 Perşembe
2009 Sbs Sınav Sonuçları Duyuru
2009 Yılı Seviye Belirleme Sınav sonuçlarını tüm öğrenciler merakla bekliyor. İnternet sitelerinde sonuçları aramak için çeşitli sitelere akın eden öğrenciler maalesef sınav sonuçlarını öğrenmek için 13 temmuz 2009 tarihini beklemek zorunda. Sınav sonuçlarını sitemiz üzerinden öğrenebilirsiniz.
Etiketler: 2009 sbs, 8ncisinif sonuclari, sbs 8 sonuclar, sbs sınav sonuçları, sbssonuclari
Konular
- 2009 sbs
- 2009 sbs sonuçları
- 2009 sınav sonuçları
- 6nci sınıf soruları
- 7nci sınıf soruları
- 8nci sınıf sonuçları
- 8nci sınıf soruları
- 8ncisinif sonuclari
- anafen rehberlik uzmanı
- burdur
- burs
- canakkale
- Cansu Güngör
- edirne
- eskisehir
- geçiş sistemi
- ibrahim uzkurt
- isparta
- karabuk
- kirklareli
- kirsehir
- kontenjanlar
- lise
- lise kayitlari
- lise tercihleri
- liseler
- liselere kayitlar
- meb
- meb gov tr
- mebgovtr
- Melih Altay
- meslek liseleri
- milli egitim
- nevsehir
- oges
- ogrenci yerlestirme komisyonlari
- orta ogretim kayit
- öss
- öss sonuçları
- sbs
- sbs 2009
- sbs 6nci sinif
- sbs 7nci sinif
- sbs 8 sonuclar
- sbs 8nci sinif
- sbs açıklandı
- sbs anket
- sbs anket sonuçları
- sbs bilgi alma
- sbs birincileri
- sbs cevapları
- sbs de örnek karar
- sbs duyuru
- sbs hakkında
- sbs karar
- sbs kılavuzu
- sbs sınav
- sbs sınav sonuçları
- sbs sizce ne kadar doğru
- sbs sonuç ögrenme
- sbs sonuçları
- sbs sorular
- sbs soruları
- sbs taban
- sbs taban puanı
- sbs tercih robotu
- sbs tercih sonuçları
- sbs tercihleri
- sbsde en başarılı il
- sbssonuclari
- seviye belirleme duyuruları
- seviye belirleme sınavı
- sınav duyuruları
- tunceli
- Yahya Ertuğrul Geçkil
- yerleştirme kılavuzu
sbs sizce gerkelimi
Arşiv
-
▼
2009
(23)
-
▼
Temmuz
(22)
- anket sonuclandi (sbs den kac puan aldiniz)
- Ortaöğretim kurumlarına kayıtlar başlıyor
- Lise kayıtları 16 ilde internetten yapılacak
- SBS Sizce Ne Kadar Gerekli?
- Sbs Tercih Sonuçları Açıklandı
- Sbs Tercih Robotu
- MEB,OGES tercih başvuruları ile ilgili açıklama yaptı
- SBS Tercih Süreleri Uzatıldı: Son Gün 22 Temmuz
- SBS Tercih Süreleri Uzatıldı: Son Gün 22 Temmuz
- SBS’de taban puan 196’ya çıktı tercih hakkı 12’ye ...
- liselerde tercihler başladı - son gün 17 temmuz 2009
- 2009 sbs nin en başarılı 10 ili
- Sbs Kılavuzu
- İşte SBS Sonuçları
- 2009 Sbs Taban Puanları ve Sorular
- 8. sınıf sbs sonuçları açıklandı
- 8.Sınıf SBS Soruları ve Cevapları(2009)
- 7.Sınıf SBS Soruları ve Cevapları(2009)
- 6.Sınıf SBS Soruları ve Cevapları(2009)
- SBS’de örnek karar
- Sbs ve Öss de Sonuç Haftası
- Sbs Sonuçları Açıklanıyor
-
▼
Temmuz
(22)